ღ Welcome ღ

Ping !

ღ Thanks For Becoming Eyes's Followers ღ

Thursday, March 20, 2014

Part 3 - Orang ketiga


Dah masuk sebulan kenal dengan dia. Tiba2 ada sorang girl ni serang aku. Nama dia T. Dia cakap aku kacau bf dia. Masa tu aku terus tanya Azri sapa T and dia kata dia tak kenal pun. And benda yang sama yang dia kata kat girl tu. Yang dia tak kenal aku. So aku ambush Azri la. Apesal dia kata tak kenal aku and kononnya aku nak breakup masa tu jugak. Then pujuk punya pujuk, aku yang bodoh ni pun boleh jatuh dalam perangkap dia sekali lagi. As easy come easy go, perempuan tu pun blah dari hidup Azri. And kononnya aku the one and only la masa tu.

Hari ni aku add myspace dia. And terkejut. " Who is she ? " Again ??? Jenis aku memang tak suka simpan apa2 dalam hati. Aku pun tanya la dia. Konon2 macam kali ni still menang kat aku lagi la kan.


Me : N Tu sapa ?
Him : Yang mana satu ?
Me : Yang duk komen2 tu la. Sapa dia ??
Him : Ohh N tu adik angkat b la.

And i was ohh adik angkat. Budak sekolah lagi. Ok laaa. Then lepas tu aku tanya abang dia. Abang dia pun kata macam tu. So aku assume yang takkan lah depa nak subahat kot. Sampai aku terlupa yang mana ada abang tak backup adik dia kan ?

Entah berapa minggu aku still pelik. Kenapa ada "HangTuah" dekat myspace N ni. Takkan lah kebetulan yang memang terang2 sama. Nak tanya Azri lagi sekali sat lagi dia kata apa pulak. So aku decide nak tanya N sendiri. Malam tu aku hantar inbox dekat myspace N.

Me : Hai. Minat kat Kechix ek ?
N : Minat ? Who are you ?
Me : Oh saya gf dia. Awak sapa ? Adik angkat dia ek ?
N : Adik angkat ? Saya gf dia.


Dugaan apa lagi ni. Hurmm. Azri terus call aku masa tu. Aku ingatkan nak pujuk aku la. Tapi aku silap. Time tu dia marah sebab aku p inbox N. Masa tu kononnya nak decide la sapa yang patut tarik diri. Aku ingatkan N tu baru dari aku. Rupanya dah nak masuk 2 tahun kot masa tu. Aku ni baru 2 bulan ja. So sedar2 la sapa yang patut tarik diri kan.

Memang masa tu aku nak tarik diri, tapi Azri kata kat aku. Dia pun taktau famili N boleh terima dia ka tak sebab famili N tak suka dia. And masa tu aku assume aku ni mudah dibeli dengan janji2 manis. And syaratnya kena rahsiakan relay kami. Jangan kantoi. And why aku ni bodoh gila p setuju macam tu. And the end of that, aku sakit hati dengan apa yang depa buat lepas ni. Sikit demi sikit aku makan hati. 




Start dari hari tu si N ni ingat aku dgn Azri dah tak dak apa2. Walhal hakikatnya kami rahsiakan benda tu. And benda tu bagi keburukan dekat aku. Boleh tahan ka bila tengok bf snirik dengan girl lain.

Hari demi hari, aku berpegang teguh dengan janji dia. Even bakal kak ipar dia cakap sampai mati pun dia takkan boleh lupa N. Tapi aku tak amek port semua tu. Sebab Azri mulut manis. Apa saja yang keluar dari mulut dia boleh buat kita percaya and lembut hati. Sampai lah satu hari terkantoi buat kali pertama.......



To be continue.. Kantoi...
Luv ya!

www.tips-fb.com

0 |peNgomen tingtonG|: