ღ Welcome ღ

Ping !

ღ Thanks For Becoming Eyes's Followers ღ

Thursday, April 4, 2013

Petua sakit gigi


 Assalamualaikum, annyeong !

Hari neh nak bagi petua sikit hahaha. Actually semalam anin sakit gigi yang teramat sangat sangat. Sampai nak tidur pun tak boleh. Ya lah rasa nyut nyut ja. Sumpah sakit gila.

Semalam dah macam2 ubat anin makan. Termasuk lah ubat batuk. Hahaha sebab ubat batuk kan bagi mengantuk. Kononnya dengan harapan boleh lali and tidur terus la kan. Tapi tak jugakk ! Makin sakit sampai nak baring pun tak boleh. Rasa macam gigi semua neh nak luruh ja huhuhu.

Then saja la google petua sakit gigi. Kot2 la ada yang boleh anin try ka. Anin neh tak suka sebenarnya ikut petua sebab sangat2 complicated cara dia. Google punya google last2 terjumpa la satu petua neh.

Gigit tiga kuntum bunga cengkih sampai keluar air bunga tu

Aaaaaaa and anin pun tanpa segan silu p masuk dapo and buat ikut petua tu. Mula gigit tu tak rasa apa lagi. Lama2 air bunga cengkih tu keluar and masyaAllah tajamnyaaa rasa dia. Sampai anin nak termuntah okay. Mula tu nak control cun la tahan lagi. Tapi lama2 memang tak boleh tahan woii. Rasa nak tersembur keluar ja apa ada dalam mulut. Huuuu.

Lepas tu anin pun buang la benda alah dalam mulut tu. Siap p gosok gigi bagai sebab rasa dia still ada dalam mulut. Yucksss ! Terus rasa macam petua neh tak boleh pakai langsung sebab still saket okay ! Tapiiii lepas 15mnit macam tu rasa saket tu dah berkurang. And now dah tak sakett ! Hahahaa sangat heaven okay.

So anin boleh suggest la petua neh kat uols semua. Sebab anin dah buat xperimen and keberkesanannya ditahap yang memuaskan. Thumbs up ! Okay nak sambung maen CANDY CRUSH yang macam vaviss neh sat. Hurr hurrr !

Anin.


Luv ya!

www.tips-fb.com

0 |peNgomen tingtonG|: