ღ Welcome ღ

Ping !

ღ Thanks For Becoming Eyes's Followers ღ

Thursday, May 31, 2012

1st time hiking @ Teluk Duyung


Annyeong ! Haila2. Hari neh baru la terasa larat nak update blog neh. Semalam super duper penat nak mampos dah. T_T

Semalam pergi hiking. Tu yang first n da last hiking unt
uk aku la kan. Sebabnya it not so meee ! Kalau pergi mall and escalator rosak, ak sanggup panjat tangga walaupun untuk lima tingkat tapi kalo untuk hiking neh, tangga yang kecik2 pun aku tak sanggup nak panjat.

Kami guna dua biji keta. And aku terpaksa driv
e naek Teluk Bahang tu. First time aku drive kat situ wey. Kena sound gak dengan dia sebab aku TERdrift la. Kaki ringan tekan pedal minyak memang gitu lah jadinya. hahahaha ! Sorry bos ! ^^


Okay la citer semalam, banyak kejadian yg jadi
time kami on the way hiking nak p Teluk Duyung tu. 1st suma kena sound dengan diktator tu. Termasuklah aku okay ! Memang tak boleh tahan sangat dah semalam n i tersound dia balek. Here's the dictator. Jongmal mianhe. :)


Tu baru citer kena sound. Tak masuk lagi citer kena kej
ar dengan beruk monyet kera n so on lah. Aku pun tataw lah yang mana satu yang kejar kami semalam. Sebab hal tu la yg buat kami terpaksa amek bot dekat jety usm tu. Memang tak boleh nak sambung hiking dah. Bukan apa. Aku takut nanty bila dah sampai Teluk Duyung, suma tinggal tupperware dengan plastik kosong ja. Hermphhh!

Dalam setengah jam macam tu baru la kami sampai dekat destinasi yg dituju. Kira total semua dalam dua jam jugak lah. Ingatkan lepas sampai ka
mi tak kena serang dah. Rupanya tak. Depa angkat geng wey ! Nak bbq pun tak senang dah. Herr ! And thanks to the boys and girls. Yang tolong jadi guard monyet2 neh. Here's the guard. Kamsahamnida !


Lepas habis makan2 budak2 neh pun p la mandy manda. Ewahhh syok tengok depa neh. Happy ja semua. Time yang sama jugak, dia blaja maen satu lagu neh. wallahhh ! Saja buat2 annoying padahal teruja gila kot time dia maen gitar kat aku.


Habis aktiviti semua, kami singgah sat kat Padang Kota. Nak lepak la kononnya. hahahaha. Bukan selalu boleh spend time sama2 kan. Around 7 pm macam tu kami bertolak balek. So far aktiviti hari neh adventure jugak lah. Thanks for the monkey anyway !^^


Ohh here's the song !



Haa ! It's the end of May. Hope June will give me so much happiness. Welcome June ! Okay till next update. Baii ^^


P/s ; everything happens for a reason.



Luv ya!

www.tips-fb.com

0 |peNgomen tingtonG|: