ღ Welcome ღ

Ping !

ღ Thanks For Becoming Eyes's Followers ღ

Thursday, July 2, 2009

Im back~~

Lama suda tak update blog ni.. Huhu.. Nak kata sebok sgt, rasanya tak la kan.. Tapi ntah la.. Tiba2 kemalasan menyerang diriku.. chewaah ayat... Haha.. Ari ni terasa nk mengupdate plak blog ni..
Actually dalam minggu ni takde ape sgt yg jadi dlm hidup anin.. Cuma satu ari tu, anin terasa lak nk kontek member kolej anin yg sorg ni [ gmbar kat atas tu~~ ] .. Jannah namanya.. Kontek nk tnya khabar la ni.. Elok2 laen yg jadi.. Dia citer mslh dia kat anin.. Rupanya da lama dia tak sihat.. Dia kena buatan orang.. Satu ari tu, bila dia balik hostel, dia bukak almari nak sangkut tdung.. Then tiba2 palang sangkut tu jatuh n tdung dia jatuh atas serbuk itam.. Dia pun terpegang serbuk tu.. Lepas2 tu terus dia jd laen macam.. Bila masuk kelas, dia taleh nk duduk, berdiri.. Rasa ada benda mencucuk kat pinggang.. Pastu dia tadak selera langsung nk mkn.. Yang plg terkejut skali, dia jadi malas!! Jannah ni bkn sorg yang mls.. Huhu.. Dasyat betul buatan org ni..

Dia pun mintak la tlg anin.. Then anin tnya la kat mama kot2 ada kwn yg leh tlg.. Rasanya mmg rezeki dia kot.. Kebetulan smlm ada org nk dtg umah.. Bleh la dia tlg berubat Jannah.. Dia pun dtg umah smlm..

Terkejut gak bila jumpa Jannah smlm.. Nak kata dia senyum kat anin, tak pun sedangkan kami da kawan lama.. Kawan baek lak tu.. Pahtu Jannah dtg kat anin n dia kata dia rasa rimas masuk lam umah.. Rasa panas, gelabah.. Pahtu anin pun suruh la dia relek..

Masa kwn daddy suh dia sebut Allah, mula2 ok.. Lepas tu dia jd gagap then tak bleh nk sebut dah.. Rupanya mmg ada benda dlm bdn dia.. Bnda siam.. Bila dorg tanya sapa yg hantar, bnda tu langsung takmo gtau.. Betul2 dia jaga tuan dia.. dorg pun suruhla benda tu kuar dr bdn Jannah, bnda tu pun ngaku la nk kuar.. Siap bersumpah ngan nama Allah.. Lepas da kuarkan, mak Jannah angkat dia bg duduk.. Tp masa tu anin pelik.. Setahu anin, Jannah yang anin kenal, lau bgun, dia mesti betulkan tdung dia dulu.. ( sama la mcm anin.. hi hi! ) Tapi kali ni dia bangun dia tak betulkan tdung.. Dia biar je siap tgok bwh je.. Tangan dia mencengkam kapet.. Then dorg ni tau la yg bnda ni da 'kencing' dorg.. Dia sumpah 'tipu'.. Dia tak kuar pun sebenarnya.. Still ada lagi dlm bdn Jannah.. Patut la Jannah tgk aku cam nk telan aku idup2 je..

Mula2 dorg pasangkan surah Yassin bg dia dgr.. Sbb mak Jannah kata, sblum ni bila dorg pasang, dia tepis.. Siap marah2 lagik.. Then dorg pun kuarkan bnda tu lagi skali.. Bnda tu pun ngaku lagik kononnya nk kuar.. Dengan jaminan dia takkan kaco Jannah dah.. Then benda tu pun kuar la.. Terus Jannah menjerit panggil mak dia.. Kali ni dia bangun, dia betulkan tdung, yg bes skali, dia kenal anin!! Huhu.. Makin berseri tgok dia smlm.. Lau anin dpt tau, ada member2 kitorang yang membuat, mmg nak kena la dia tu.. Da org tanak, tanak ar!! Yang ko tehegeh2 nk maen taktik kotor tu apesal?!

Akhirnya smua selesai kul 1 pagi.. Lega rasanya.. Dia pun nmpk ok je.. Lau benda tu masok balik, mmg nahas la!!

Kalau da bekenan tu, masok je merisik.. Tayah nk buat bnda ntah hape2 ni.. Lau kena rejek tu, nasib la kan.. Tapi sekurang2nya berusaha dgn cara yg elok.. Bkn dgn taktik kotor yg jijik ni!!


www.tips-fb.com

7 |peNgomen tingtonG|:

nazri.sensei said...

biasanye bende tu akan dtg balek..juz prepare..byk2 kan solat+ibadat..huhu..

p/s : ur blog dh masuk dalam my blogroll..hehe..sori lmbt sket..br ada masa free

nazri.sensei said...

biasanye bende tu akan dtg balek..juz prepare..byk2 kan solat+ibadat..huhu..

p/s : ur blog dh masuk dalam my blogroll..hehe..sori lmbt sket..br ada masa free

eyes143.. said...

itu la.. dorg pun kata camtu jugak..
tu yg kena pantau keadaan dia dlm sminggu ni..

p/s : camne nk jd follower ur blog yerk..

Kehidupan said...

bagus....

pasnih leh saya wat kt org lak...

siapa soh reject saya....

ekekekekek.....

Yatie said...

salam dik...

cian kawan adik tu...alhamdullilah dier dah sihat....

ader award...

eyes143.. said...

iqbal nk wat kt spe lak tu..
kihkih..

eyes143.. said...

alhamdulilah skrg dia da kurang ckit..
award ye.. skrg jugak sy smpai..
hihi..